Megnevezés

AL-KO 5.18VS-B PLUS FŰNYÍRÓ

157 900 Ft

Cikkszám 119868 Kategória Címkék ,
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Leírás

Fűnyíró kisokos:
Milyen típusú olajat használhatok a fűnyírókhoz (4-ütemű motor) ?
A motorok gyárilag nincsenek feltöltve olajjal, első indítás előtt fel kell tölteni a motort motorolajjal! Javasoljuk a SAE 30 motorolajat, továbbá használható még 5W30 vagy 10W40 is. Ezeket az olajokat beszerezhetik kertigép szaküzletekben, de kapható pl. MOL kutakon is.

Az új kés nem éles. Kell vagy lehet újraélezni ?
Nem. A fűnyírókés nem borotva, nem kell borotvaélesnek lennie, mivel kb. 3000-es fordulatszámmal pörög. Az első gyári élezés megfelelő, bár egy laikus szemlélőnek úgy tűnhet, hogy nincs megélezve, nem éles. Azonban ez nem így van! Gyárilag minden fűnyíró kését megélezik, de ez az első élezés különböző, mint a későbbi köszörűvel végzett, borotvaélesnek ható további élezések. A késpenge úgy lett kidolgozva, hogy a teljes élettartamra optimális legyen.

Miért füstöl fehéren a fűnyírómotor az indítás után ?
A készüléket rossz irányba döntötték meg, olaj került a kipufogóba és/vagy a légszűrőbe. A légszűrőt szét kell szedni és kitisztítani. Ezután a motor-olajszintet ellenőrizni esetleg után tölteni. Végül a motort járni hagyni néhány percig, amíg a füst meg nem szűnik. Figyelem: ne hagyjuk az égett motorolajat kijutni a kipufogóból, mivel ez környezetszennyezés! Előzzök meg a bajt! A gép tisztításához csak a kezelési utasítás szerinti irányba döntsük!. Fordítsa a tolókart a talajra, úgy hogy a gyújtógyertya felfelé nézzen, így az olaj nem jut el oda nem való helyekre!

Miért füstöl feketén a fűnyírómotor az indítás után ?
A légszűrő elkoszolódott és ki kell cserélni. Az olajszintet ellenőrizni kell szükség esetén korrigálni. Végül a motort járni hagyni. Ha a füstölés nem szűnik meg, ellenőriztesse egy szervizben.

A fűnyíró nehezen indul. Használhatok Startpilot vagy hasonlót ?
Nem javasoljuk Startpilot vagy hasonló használatát. A kemikáliák a legrosszabb esetben a motor meghibásodásához vezethetnek. Javasoljuk a karburátor ellenőrzését, szükség esetén tisztítását egy szervizben.

Miért jár a fűnyírómotor durván és / vagy áll le rögtön az indítás után ?
Ellenőrizze az üzemanyag tankot, szükség esetén töltsön rá. Egyes szívóporlasztók mindig hagynak valamennyi üzemanyagot a tankban, ez lehet 1-2 cm. A maradék üzemanyagból vagy a hibás légszűrő miatt szennyeződés juthat a karburátorba. A karburátort ki kell szerelni és megtisztítani.

Milyen benzin használható a fűnyíróhoz (4-ütemű motor esetén) ?
Minden fűnyíró motor min. 77 oktánszámmal használható ! A hazai üzemanyag kínálatból a 95 oktánszámmal biztonságosan használhatók 4-ütemű kertigép motorok. Minden motor E10 kompatibilis – a tárolásra ügyeljünk (max. 4 hét).

Miért nem töltődik fel rendesen a fűgyűjtő ?
Lehetséges okok: túl nedves fű, túl sok- túl magas fű, túl nagy sebesség, elkoszolódott vágószerkezet, alacsony motorfordulat, a fűgyűjtő szellőzői eltömődtek

Miért nem tiszta, egyenletes a fűszálak vágásképe a gyepen ?
Meg kell élezni a vágókést, ki kell tisztítani a késházat és adott esetben a motor fordulatszámát korrigálni kell. Kérjük forduljon egy szervizhez.

Hogyan téliesítsem a fűnyírót ?
Tisztítsa meg a készüléket, aztán cserélje le a légszűrőt és a gyújtógyertyát valamint az olajat. A kést élezze meg és egyensúlyozza ki. Tartsa száraz helyen. A gépből öntse ki a benne maradt üzemanyagot, majd a porlasztóból is járassa ki. Így megkíméli magát a tavaszi porlasztó takarítástól. Tavasszal frissen vásárolt üzemanyaggal töltse fel a gépet.

Típus Benzines fűnyíró
Vágószélesség 51 cm
Állítható magasság Van
Vágásmagasság 25 – 75mm
Fűgyűjtő Van
Fűgyűjtő űrtartalma 65 L
Súly 33.4 kg

További információk

Tömeg 33.400002 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AL-KO 5.18VS-B PLUS FŰNYÍRÓ” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jelentkezz be!